Mire jó a Zumba? A Zumba fitness jótékony hatásai

4 753 Megtekintés

A Columbiából elindult, Beto Perez edző által megalkotott mozgásforma a Zumba fitness mára számos országban, egyebek mellett hazánkban is elterjedt és uralja az edzőtermeket, tornatermeket. Jelenleg a világban mintegy. 7,5 millióan hódolnak a zumbának, ami egy vérpezsdítő, forró latin ritmusokkal tarkított fitnesz program.

Mire jó a Zumba? Ez az edzésforma a lassú és gyors ritmusok váltakozásának, a tánc és az aerobic kombinációjának köszönhetően formálja és erősíti a testet, növeli az állóképességet átmozgatva minden testrészünket.

A Zumba egy intervall (intenzitás váltakoztatása) és kardio-alapú edzésforma. A Zumba fitness jótékony hatása, hogy még a legkényesebb területeket is megcélozza, mint például a farizmok, a kar és a has, illetve ennek a kombinációnak köszönhetően testünk legfontosabb izmát, a szívünket is megdolgoztatja, serkenti a vérkeringést, miközben szórakozva zsírt égetünk. Egy 60 perces zumbázás alkalmából akár 600-900 kalóriát is elégethetünk.

A Zumba fitness azonban nemcsak testünkre van jótékony hatással. A Zumba egy életérzés, mozgás, tánc, feltöltődés, boldogsághormon-képzés, stressz- és feszültség levezetés, zsírégetés, állóképesség-növelés és energetizálás egyszerre. Ez a mozgásforma kibontja a hölgyek nőiességét, önbizalmat ad és az edzés során a stresszt felváltja egy felszabadult örömteli állapot.

A Zumba népszerűségének titka nem más, mint hogy jó zenére, egyszerű, könnyen követhető táncos koreográfiákkal szórakozva, partiszerűen táncoljuk végig az egész órát. Itt nincs kínlódás, kemény erőlködés, csak a magával ragadó zene, mozgás és hangulat.Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*