Mire jó egy fordítástámogató szoftver?

3 180 Megtekintés
szótárazás szótárazás

A fordítástámogató szoftverek terepet biztosítanak a számítógépeknek a fordításban való aktív részvételre. Egy fordítástámogató szoftver nem más, mint egy rendszer, mely használata során elraktároz mondatokat, vagy akár mondatrészeket, kifejezéseket Egy adott szöveg fordításakor, ha ismétlődést tapasztal, akkor felkínálja a memóriában már elraktározott kifejezést, mondatot a fordítónak.

A fordítástámogató eszközök felhasználása nemcsak a fordítástechnikában szolgáltatást biztosítók számára nyújt jelentős segítséget, bár tény, hogy előnyei számukra hozzák a legtöbbet a konyhára. Fordítástechnikai rendszert ugyanis használat oktatási intézmény, de magánszemély is letölthet magának ingyenesen elérhető programot, vagy akár egy próbaverziót is lefuttathat, netán a nagyon precíz, de már költségeket maga után vonó fordítástámogató eszközökből is válogathat.

A fordítástámogató eszközök előnyei, hogy egységes szóhasználatot, pontosabb és szakszerűbb fordítást tesznek lehetővé. Emellett időt is spórolnak a fordítóknak, mely egy fordítóiroda esetében nagyfokú költséghatékonyságot is eredményez. Egyvalamire viszont nem képesek a fordítástámogató rendszerek sem, nem fordítanak maguktól.

Ha valaki szeretne beszerezni fordítástámogató szoftvert, akkor érdemes áttanulmányoznia, hogy milyen eszközök érhetők el és mennyibe is kerülnek. Jelenleg az ár szempontjából háromféle kategóriából lehet választani. Vannak az ingyenesen letölthető, csupán regisztrációért cserébe elérhető rendszerek. Vannak azok a szoftverek, melyek például oktatási intézmények számára költségek nélkül elérhetők. Továbbá vannak azok az eszközök, melyeknek próbaverziója letölthető, de huzamos idejű használatához már fizetni kell.

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*