Mit tud egy modern mosógép? Összehasonlítottuk őket.

1 804 Megtekintés

Ha sorra vennénk azokat a készülékeket, melyek egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak, akkor minden valószínűség szerint a mosógép előkelő helyet foglalna el közöttük. Ugyan egyes finomabb textíliák esetében a kézzel mosás bizonyul a legjobb választásnak, de legyen szó akár farmernadrágokról, ágyneműkről, lakástextíliákról vagy pulóverekről, a mosógép jelentette tisztító hatás valóban nem hiányozhat egyetlen lakásból sem. A piacon többféle márka jelen van, a választás során pedig rendszerint az árakat és a tudást szoktuk figyelembe venni.

Vannak, akik beérik a legolcsóbb megoldásokkal, másoknak akadnak elvárásaik akár a méret, akár a nyújtott teljesítmény tekintetében. A modern mosógépek átlagos ára 130.000 Ft körül alakul (adatok a https://www.markabolt.hu/mosogep/ oldal alapján), de akadnak olyan típusok is, melyek meghaladják a négyszázezer forintos álomhatárt. Alapvetően két típus található meg a kínálatban, a mindenki által jól ismert elöltöltős és a felültöltős változat. Korábban sokan úgy vélték, hogy a helytakarékos megoldások hívei számára kifejezetten a felültöltős a megfelelő választás. Napjaink kínálata ezt kissé megcáfolja, ugyanis az elöltöltős változatban is elérhetőek ma már olyan fajták, melyek meglepően kis helyre beszerelhetőek. A döntést általában a megszokás, vagy a kényelem szokták indokolni.

A helytakarékosság tehát elsőszámú szempont szokott lenni, hiszen legtöbbünk otthonában a fürdőszobában igencsak kevés hely áll rendelkezésre. Éppen emiatt ma már sokan a konyhában helyezik el a mosógépet a többi, beépítésre váró háztartási gép mellett. Vannak olyan típusok, melyek nem csak a hagyományos lehetőségeket rejtik magukban, hanem egyszerre szárítógépként is funkcionálnak. Ez különösen hasznos lehet akkor, ha nagy a család és nem mindegy, mennyi ideig száradnak a ruhadarabok. Ugyanakkor kétségtelen, hogy ez a fajta megoldás igencsak borsos áron érhető el, legtöbbször négyszázezer forint környékén.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy célszerű az ismert márkák termékei közül válogatni, hiszen ezek már nagyon sokszor bizonyították minőségüket és megbízhatóságukat. A beépítéshez kérjük szakember segítségét, így biztosak lehetünk abban, hogy nem fog elázni az alsó szomszéd és a garanciát is érvényesíthetjük szükség esetén.

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*