Okostelefonos applikációk a kényelemért

2 578 Megtekintés
mobil applikáció mobil applikáció

Aki kimarad, az lemarad. Mennyire igaz ez a mai rohamtempóban fejlődő világban! Azok, akik nem tudják, vagy nem is akarják a technika kínálta kényelmet elfogadni, könnyen lecsúszhatnak fontos információkról, nem beszélve a sok elpazarolt időről!  Az idő pedig pénz, még akkor is, ha az ember úgy érzi, van belőle bőven. Azért nem mindegy, hogy kényelmesen, otthonról elintézünk valamit, vagy hosszasan sorban állunk a postán, hivatalban, és netán azon idegeskedünk, hogy mások beelőznek, gyorsabbak, vagy éppen valami más okból nem halad a sor.

A technikának köszönhetően ma már az elektronikus ügyintézés fejlesztése is nagy léptekkel halad előre, hiszen egy ideje létezik a “webes ügysegéd”, melyet az OkmányApp névre hallgató alkalmazással kibővítve képessé tettek különböző hivatalos ügyek okostelefonról való elintézésére. Így ma már egy egyszerű ügyfélkapus-regisztrációval akár otthonról is lehet személyi igazolvánnyal, útlevéllel, erkölcsi bizonyítvánnyal, de akár még gépjármű-tulajdonosváltással kapcsolatos ügyeket is intézni.

Az OkmányApp alkalmazás ingyenes, ha például valaki az iránt szeretne érdeklődni, hogy áll valamely okmányának az elkészítése. Természetesen az elindított ügymenetekért fizetni kell a szokásos illetékeket, díjakat, de ez is elektronikusan történik.

Azoknak sem kell tartani ettől az újdonságtól, akik még kezdők az elektronikus ügyintézésben, és kicsit ódzkodnak attól, hogy mobiljukat hivatalos információk beszerzésére, ügyeik intézésére használják, mert az alkalmazás számos online segítséget tartalmaz. Sőt, ha bármelyik lépésnél elakad valaki, egyszerűen felhívhatja magából az alkalmazásból a 1818-as kormányzati ügyfélvonalat.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*