Ezekre figyeljen, mielőtt PCR tesztállomásra érkezik

22 Megtekintés

A COVID-19 újszerű megvilágításba helyezte az egészség témáját. Sokan vannak, akik szerencsésen átestek a betegségen, de nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik elveszítették a vele szemben folytatott küzdelmet. Ugyan a vakcinák egyfajta megoldást kínálnak napjainkban, de azok meglététől függetlenül ma is nagy kérdés a védettség és az annak igazolására vonatkozó kötelezettség.

Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a PCR tesztállomások iránt, hiszen a magán laboratóriumok segítségével a legkisebb gyanú esetén is gyorsan meggyőződhetnek az érintettek arról, hogy valóban koronavírus megbetegedésről volt-e szó esetükben. Nem csak a kíváncsiság és a mihamarabbi megnyugvás indokolhatja azonban a magán úton elvégzett PCR –tesztet. Külföldi utazáshoz is nélkülözhetetlen sok esetben a negatív teszt eredményének bemutatása.

Lehetséges, hogy online időpontfoglalást követően jelenjen meg a kiválasztott tesztállomáson, de arra is mód van, hogy spontán tegye ezt meg. Amennyiben időponthoz kötötten van szüksége a negatív eredmény igazolására, akkor mindenképpen az előre egyeztetett időpontot javasolják a szakemberek. Több dolgot is érdemes fejben tartani, mielőtt PCR tesztállomáshoz menne.

A mintavétel előtt 4 órával nem szabad enni és inni, 2 órával előtte pedig már vizet sem szabad fogyasztani. Erre azért van szükség, hogy a levett minta megfelelően álljon rendelkezésre. Vannak olyan magán laborok, melyek a kényelmetlenségek elkerülésének érdekében nem orron, hanem garaton keresztül történő mintavételből dolgoznak. A magyar és az angol nyelven is kiadott eredmény pedig negatív eredmény esetén kiválóan alkalmas a külföldi utazásra, a célterületre vonatkozó beutazási intervallumon belül.

A korszerű tesztekkel már a szervezet által az oltásra termelt ellenanyag mennyiségét is pontosan meg lehet határozni. Ez utóbbi iránt rendkívül nagy az érdeklődés az elmúlt időszakban. Fontos tisztában lenni ugyanakkor azzal, hogy a megfelelő vakcinával az esetleges betegség súlyosságának esélye jelentősen csökkenthető, ami korántsem elhanyagolható szempont.

Nem csak a tesztállomásokon történhet a mintavétel, hanem helyszínre érkezést követően szintén. Akár saját otthonában is elvégezhető a vérminta levétele, vagy a garatváladék kinyerése, hamarosan pedig az elkészült eredmény is kényelmes jut el az érintettekhez.Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*