Sütés gluténmentes liszttel: hogyan és mivel?

1 106 Megtekintés

A gluténmentes sütés sikerében nagy szerepet játszik, hogy milyen gluténmentes lisztet használ. A helyes lisztkeverék segítségünkre lesz abban, hogy az elvárt tulajdonságokkal rendelkező pékárut készíthessük el otthonunkban. A gluténmentes sütés sokaknak gondot okoz és sokan nem is nagyon tudják megvásárolni a készen kapható termékeket. Ma már otthonunkban is nyugodt szívvel elkészíthetjük a friss pékárut, a kekszeket, a száraztésztákat. A helyes keveréket használva minden további nélkül készíthetünk saját magunknak is gluténmentes termékeket.

A gluténmentes lisztek kukoricából, hajdinából, rizsből készülnek, keményítő felhasználásával. A keményítőt burgonyából, rizsből vagy kukoricából nyerik ki. A megfelelő lisztkeverék variáció segítségével pillanatok alatt el lehet otthon is készíteni a gluténmentes termékeket. Minden gluténmentes termék színét és térfogatét a különféle sűrítőanyagok biztosítják. Ilyen a guarmag liszt, a szentjánoskenyérmag. A Schär pékségnél többfajta lisztkeveréket is kifejlesztettek annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a számára ideális megoldást és alapanyagot. Ezeknek a liszteknek különleges tulajdonságai révén egyre nagyobb a sikere a háziasszonyok körében. Mindig az adott célnak megfelelő lisztkeveréket vásároljuk meg a webshopból és a siker nem marad el.

A Schär Mix B – Bread Mix-ből ideális a fonott kalács, a focaccia vagy akár a pizza készítése, a Schär Mix it Rustico keverék inkább a sötét színű és magvas kenyerekhez ajánlott, míg a Schär Mix C – Mix Pâtisserie a karácsonyi sütemények tökéletes alapanyaga lehet. Lassan itt a karácsonyi szezon így ezt a keveréket már most érdemes beszerezni. A keverékből tökéletes piskótatésztát, aprósüteményt, kevert süteményt lehet készíteni. A Schär Farina lisztkeverék leginkább főzésre alkalmas, azaz készíthetünk belőle nokedlit, omlettet vagy akár mártást, esetleg panírozhatunk is vele. Természetesen panírozáshoz is vásárolhatunk kimondottan erre a célra készült keveréket, ez a Schär Pan Gratì. A gluténmentes főzésnek és sütésnek van pár alapszabálya, amelyre érdemes odafigyelni még akkor is, ha a speciális keverékeket használjuk. Ha el akarjuk kerülni a konyhai bakikat, akkor a weboldalon megtalálható receptek alapján készítsük el gluténmentes ételeinket.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*