Szerelmi szálak az irodában

2 031 Megtekintés

Rengeteg regénynek és filmnek adott kiváló alapötletet az iroda falai között kialakuló párkapcsolat. A vélemények megoszlanak arról, hogy ez hosszú távon milyen hatással van a munkahelyi kapcsolatokra és teljesítményre. A munkában kialakuló szerelem ellenzői váltig állítják, hogy a párunkkal közös munkavégzés negatívan hat munkamorálunkra, míg mások véleménye szerint pont hogy ösztönzőleg hat a szerettünk közelsége.

A munkahelyek egy részén azonban él a „házi nyúlra nem lövünk szabálya”. Sok esetben kimondatlanul, de az íratlan törvények tartalmazzák, hogy a vezetőség nem díjazza a munkavállalók között létrejövő párkapcsolatokat. A háttérben az áll, hogy a párok a munkahelyen nem rejtik véka alá a szerelmüket, és bizony többet foglalkoznak egymással, mint a munkájukkal. Gondot okozhat az is, hogy a többi munkatárs általában nem nézi jó szemmel, ha a párok az irodában mutatják ki vonzalmunkat egymás iránt.

További problémákat okozhat, ha a főnök és beosztott között alakul ki intim kapcsolat. Egyrészről túlzott engedményeket tehet a vezető szeretőjének, ami megint csak az irodai morál rovására mehet, remek pletykát nyújtva a többi kollégának a kávészünetekben. A kutatások azt bizonyítják, hogyha engedményeket nem is tesz az irányító szerelmének, sokkal nehezebben tudja őt irányítani, utasítást adni a számára.

A legjobb döntés az lehet, ha az ilyen típusú kapcsolatokat elkerüljük. Amennyiben nem tudunk ellenálli szívünk parancsának, és mégis ilyen helyzetbe kerülünk, jobb titokban tartani a kapcsolatot, amíg megoldást tudunk találni a helyzetre. Ez a megoldás pedig a legtöbb esetben nem más, mint a saját magunk vagy párunk munkahelyváltása.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*