Téli gumi: használt vagy új?

2 811 Megtekintés
gumicsere gumicsere

Az időjárás nem könnyíti meg idén sem az autósok életét, hiszen a kimondottan hideg és napközben mégis akár 10 fok fölé kúszó hőmérsékletben nehéz eldönteni, hogy mikor is kerüljenek fel az autókra a téli gumik. Igaz, a fáma úgy szól, hogy a tartósan 7 fok alatti hőmérséklet esetén már szükséges a téli gumi, de azért az elmúlt években többször megviccelte a természet az autósokat, hiszen volt napokig tartó meleg a nagy havazások helyett.

A gumicsere ideális időpontja mellett azok, akiknek téli gumijaik már cserére érettek, mert kopottságuk, gyártási idejük óta eltelt évek miatt már nem adnak megfelelő tapadást a hideg beköszöntével, egy másik dilemmával is meg kell küzdeniük: új vagy használt téli gumit vásároljanak?

A témában jártas autósok és a szakemberek  szerint is hosszabb távon az új gumi kifizetődőbb. Az átlag gumiméreteknél a használt gumi vásárlásával olyannyira nem spórol az ember, hogy nemcsak a gumikat kell sűrűben vásárolni, de a gumicsere árát és az arra szánt időt is háromszorosan kell “beáldozni”.

Amikor új és használt gumi vásárlása közt mérlegel az ember, azt is érdemes számításba vennie, hogy az új gumira nemcsak garancia van, hanem sokkal stabilabb úttartást is ad, hiszen a mély barázdák megtörik az útfelület vízrétegét és elvezetik a vizet, és így  természetesen biztonságosabbak. A biztonság pedig a legfontosabb eleme a közúti közlekedésnek.

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*