Több mint 60 féle fagyit is meg lehet kóstolni egy kézműves fagylalt nagykerben

767 Megtekintés

A nyár kétségkívül egyet jelent a fagyizással. Úton-útfélen találkozhatunk fagyizókkal, de az igazán nívós vendéglátóhelyek rendszerint minőségi alapanyagokból készült fagylaltjaik miatt örvendenek nagy népszerűségnek. A kínálat minden korábbinál szélesebb, és a hagyományos csoki-vanília párosításon túl már egészen extrém ízvilágot is kóstolhatunk. De mégis miben rejlik a titok? Mitől számítanak bizonyos helyek igazi fagyi-nagyhatalomnak? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

 

Vannak olyan oldalak (mint például a hiszteriafagylalt.hu), ahol előre megnézheti, hogy milyen fagyik közül lehet válogatni egy fagylalt nagykerben. Ez kifejezetten hasznos lehet, hiszen a bőség zavara néha bizony megnehezítheti a választást. A klasszikus ízek soha nem mennek ki a divatból, de a szezonális gyümölcsök is nagy népszerűségnek örvendenek a fagylaltimádók körében. A különleges ízvilággal rendelkező kézműves fagyikban is megvan azonban az a selymes harmónia, amely oly egyedivé és kedveltté teszi a minőségi fagylaltokat.

 

A titok persze nem csak a széles ízválasztékban rejlik, hanem az elkészítés módjában és a felhasznált alapanyagokban is. Az olasz fagylaltok kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak semmilyen aromát, színezéket, mesterséges összetevőt. A gyümölcsfagyik minimum 40% gyümölcstartalommal rendelkeznek, ez pedig egyértelműen megadja számukra azt a teltséget, amelyet oly sokan keresnek az ilyen ínyencségekben.

 

Vannak tipikusan olyan ízpárosítások, melyek garantáltan beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. A meggyes mák, a mentás bodza, a csokis keksz vagy például a nutellás banán éppen ennek köszönhetik népszerűségüket. Az aktuálisan trendinek számító Oreo mellett a Bounty és a Snickers rajongói is megtalálhatják kedvenceik fagylalt verzióját, méghozzá válogatott alapanyagokból előállítva.

 

A kézműves fagylaltok egyre inkább kedveltek, hiszen megadják azt a pluszt, amire a fagylaltimádók vágynak. Az izgalmas textúrák és ízek találkozása mellett a cukormentesség is fontos előnynek számít. A szezonális gyümölcsök felhasználásával készült fagylaltok esetében hozzáadott cukor nélkül élvezhető a természetes alapanyagok koncentrált íze, méghozzá selymes, lágy formában, amiért olyan sokan szeretjük az igazán minőségi fagylaltokat. Fogyasztóként vagy értékesítőként is mind többen helyezik a hangsúlyt a minőségre, hiszen csak ettől várható el, hogy felejthetetlen kulináris élményt jelentsen a fagylaltozás.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*