Tornázni mindenhol jó!

1 833 Megtekintés
otthoni torna otthoni torna

Igen, a tornának, a testünk fitten tartásának mindig teret kell engedni. Nem kellenek a sirámok, hogy így nincs idő, mert a munka, a család, a tanulás, és még sok más kitölti az egész napot. Kifogást a legkönnyebb találni arra, hogy miért tespedünk bele saját testünkbe, és leszünk rabjai saját erőtlen és edzetlen fizikumunknak.

Persze, vannak napok, mikor az ember reggel nekiindul a teendőknek, este meg úgy esik haza, és már igazából arra sincs ereje, hogy eldőljön, szinte állva alszik el. De nem mindennap ilyen, hetente egy-két alkalom biztos adódik, hogy egy kis időt, mondjuk harminc percet, vagy akár egy órácskát önmagunkra szánjunk, és mozogjunk. A tornához, edzéshez pedig nem kell edzőterembe menni, vagy valami mai különleges sportot választani, amit csak edzővel lehet végezni.

Az otthoni tornának napjainkba olyan sokféle lehetősége van, hogy bárki megtalálhatja a kedvére valót, sőt, variálhat is, ha egyet-egyet már könnyedén végrehajt, és újdonságra vágyódik. Az otthoni torna eszközei közt rengeteg torna DVD közül lehet szemezgetni, a könnyebbektől az igazán izzasztó, és másnapra a még soha fel nem fedezett testrészeinkbe is izomlázat  “varázslók” közül”. Persze sok torna DVD plusz eszközt is feltételez, így például step-aerobic-nál kell step-pad, a karerősítéseknél a kézi súlyzó teszi hatékonyabbá a tornát. A comb- és popsiformálásnál, vádlierősítésnél pedig jól jön a lábsúly. Az első pár héten persze elég, ha simán végig tudja csinálni az ember a 20-30-40-60 perces edzésidőt, de később, mikor a “kisujjából” rázza ki a mozdulatsorokat, bizony már jól jönnek a kiegészítések.

Azok, akik nem szeretik keretek közé szorítani magukat, és saját ütemükhöz mérten edzenének, a fitnesz videó helyett választhatnak valamilyen otthoni tornaeszközt. A régi jó ismerősök a szobabicikli, a futópad, persze már nem a kezdeti hangos változatok, hanem a mágnesszalagos konstrukciók. Ezek mellett nagyon kedvelt eszköz otthoni használatra az elliptikus tréner, a taposógép, a leg magic, a ferdepad és evezőpad. További nagyon jó kiegészítő lehet a fittség eléréséhez, fenntartásához a gumiszalag, melynek fitnesz videó, vagy könyv segítségével lehet az izomzat hatékony formálásához szükséges használatát elsajátítani. Amúgy meg a gumiszalag tényleg kiváló edzőtárs, hiszen kis helyen is elfér, ugyan úgy, mint egy torna DVD. Azoknak, akik pedig valamilyen egészségügyi probléma miatt ódzkodnak a testmozgástól, a fittball lehet a megoldás, mivel kíméletes módon biztosítja a test számára szükséges mozgást, ha pedig éppen nem tornázunk rajta, akkor kiváló ülőalkalmatosság.

 

 


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*