Tudta, hogy a redőny hőszigetelő hatása akár 5%-os megtakarítást jelenthet?

2 587 Megtekintés

Árnyékolástechnika kapcsán a leggyakrabban választott eszköz kétségtelenül a redőny. Legtöbben a tikkasztó nyári forróság lakáson kívül rekesztése miatt teszik le a voksot mellette, de nem ritka, hogy az avatatlan tekintetektől szeretnénk a magánszférát óvni segítségével. Kétségtelen, hogy kevés árnyékolástechnikai rendszer alkalmasabb a kellemes belső mikroklíma megteremtésére a hőségriadók idején, mint a redőny, de pozitívumai nem merülnek ki ennyiben. A nyári használat mellett az átmeneti hónapokban és télen is remek választásnak bizonyul, mégpedig nem másért, mint a hőszigetelés apropóján.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lakásban a fűtéssel megteremtett meleg legnagyobb része a nyílászárókon keresztül távozik. Az elavult nyílászárók cseréjével sokat lehet tenni ez ellen, de természetesen fontos szerep jut a redőnyök felszereltetésének is. Szabó János mesterember szerint egy hőszigetelt alumínium redőny akár 5%-os energia megtakarítást is jelenthet a teljes lakás fogyasztásából. A hideg téli estéken a leengedett redőny sokat véd a kinti zimankó és mínuszok ellen, ráadásul segítségével megelőzhető az a kellemetlen jelenség, amikor azt érezzük, szinte még a lakáson is keresztülfúj a dermesztő szél. Használatával a megszokott meleget kevesebb energiaráfordítással érhetjük el, ráadásul a lakás kihűlése is lassabb.

Napjaink energiaárai mellett igencsak komoly megfontolást érdemel, hogy milyen eszközök és rendszerek használatával tegyünk a takarékoskodás érdekében. A hőszigetelés, a fűtésszabályozás és a nyílászárók korszerűsítése mellett ne feledkezzen meg a redőnyök felszereltetéséről sem! A kimagasló minőséget képviselő alumínium redőnyök időtálló színvonallal állnak télen-nyáron rendelkezésre, és szolgálják a kellemes belső mikroklíma megteremtését.

Kaphatóak külső és belső tokos, valamint vakolható tokos kivitelben is, ám fontos, hogy a beszerelést mindig hozzáértő profikra bízza. Mivel az alumínium redőny léceinek belseje hőszigetelőhabbal van kitöltve, így biztos lehet abban, hogy az eszköz hőszigetelő jellemzői maximálisan érvényre jutnak majd. Ha a nyári időszakban szeretné a kis betolakodókat is távol tartani otthonától, akkor leheteti a voksot a szúnyoghálóval kombinált változat mellett is, mely egyszerre praktikus és kiváló minőségű. Árnyékolástechnikai eszközök és energiatakarékosság iránt érdeklődve az alumínium redőny garantáltan beváltja a hozzá fűzött reményeket.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*