Új Huracannal jelentkezhet a Lamborghini

2 624 Megtekintés

Az előző szériánál könnyebb, erősebb és sokkal extrémebb Huracan-t hegesztenek a Lamborghini mérnökei. A Sant’Agata Bolognese székhelyű, legendás cég egyelőre hivatalosan nem jelentette be az új autóját, ennek ellenére a híre mégis kiszivárgott: az egyik tesztelő nem bírta tartani a száját és elmesélte, milyen újdonságokat kaphatunk majd az új Lambo-val.

A motor technikai adatai természetesen nagy számokat tartalmaznak: egy 5,2 literes, V10-es szörnyeteg fogja hajtani az autót. Ez a sportkocsi sofőrje alá 610 lovat fog adni. Az autó ezen verziója olyasmi lesz, mint a méltán híres előd, a Gallardóból kialakított Superleggera, bár pontos adatok még nem ismertek.

Annyi viszont biztos, hogy a verda könnyebb, erősebb lesz, mint az elődjei. Az eddigi normál, összkerekes változattól eltérően hátsókerék hajtású lesz a kicsike. Ezeket a információkat egy hivatalos tesztpilóta árulta el nemrégiben egy Malajziában megrendezett sajtótájékoztatón. További információként elhangzott, hogy ezt a felturbózott Huracant pályaautózásra lőtték be.

A Nagy Britanniában megjelenő médiumok azt is tudni vélik, hogy a Lamborghini egy budget kategóriás (már amennyire ezen a szinten beszélhetünk olcsó autóról) Huracan verziót is a piacra kíván dobni. Ez a húzás nem lenne meglepő, hiszen anno a Gallardóból is gyártottak már olcsóbb példányokat: elsőként egy limitált szériával álltak elő, majd a későbbiekben megjelent a LP550-2 típuskóddal ellátott, már az állandó kínálat részét képező autó. Nagy valószínűség szerint a gyártó hamarosan hivatalosan is megerősíti a két hátsókerekes Huracan érkezését, melyek előreláthatólag 2016-ban gördülnek majd le a szalagról.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*