Új, népszerű mozgásforma: a GrandUp

2 988 Megtekintés

A Grandup, vagyis teljes nevén a Grand Rapid Dance System hazánkban még újdonságnak számító mozgásforma, az Amerikai Egyesült Államokból jutott el hozzánk, a fitnesz és a tánc érdekes ötvözete.  Ha röviden akarjuk összefoglalni, a GrandUp egy tánc alapú aerob- és fitneszirányzat.

Mivel hiányoznak belőle a merev mozdulatok, nem fedi teljes mértékben az aerobikot. Ugyanakkor nem is pusztán táncról van szó, és nem is törekszik a tökéletes tánctudásra de az egész testet átmozgatja. Egy igazán különleges fúzióról van szó, mely remekül egyesíti magában az alakformálást és a szórakozást. Jóval intenzívebb, pörgősebb mozgásforma ez a megszokott táncos irányzatokhoz képest.

A lendületes edzés során egymást váltják az erősítő és a táncos elemek. Ez elsőre talán furcsa lehet, de gyorsan hozzá lehet szokni. Könnyen követhető, erős zsírégető edzésről van szó, ahol az órán a tanár által mutatott gyakorlatokat követed. Az egész testet átmozgató edzés formálja a derekad, karcsúvá és izmossá teszi a lábakat, és segítségével a hasi tájékon is megszabadulhatsz a plusz kilóktól. Egy megfelelő diétával kombinálva már néhány hét alatt látványos eredményt érhetsz el.

A GrandUp elsősorban azoknak ajánlott, akik nem szeretnek hosszabb koreográfiákat megtanulni, és nem kedvelik a szigorú szerkezetű órákat. Ez az edzésforma kicsit olyan, mintha egy őrületes buli közepébe csöppentél volna. Ha úgy érzed, nem bírod az iramot, óra közben bármikor kiállhatsz, majd, ha kifújtad magad, folytathatod az edzést.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*