Zsírleszívás után a legfontosabb az életmód és a táplálkozás

1 572 Megtekintés

Megszabadulna a felesleges kilóktól és szívesen visszanyerné fiatalos formáit? Az évek múlásával egyre nehezebb a testsúly kordában tartása, de az életmódon is nagyon sok múlik. Ma már korszerű fogyasztógépek, gyors súlycsökkenést ígérő tabletták és étrend-kiegészítők széles választéka áll előttünk. Legtöbben szeretnének mihamarabb látványos eredményeket elérni, ám az ezért szükséges áldozatot sokszor nem kívánják meghozni. Sokak fejében merül fel a zsírleszívás lehetősége, melyet a plasztikai sebészet napjainkban kiváló eredményekkel alkalmaz. Mielőtt azonban azt hinnénk, hogy tetemes mennyiségű súlytól megszabadulhatunk a módszer segítségével, érdemes tisztában lenni annak felhasználási körével.

 

A plasztikai sebészet napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. A zsírleszívást alakformáló beavatkozások során éppen olyan eredményesen alkalmazzák a szakemberek, mint például a fiatalosabb vonásokat célzó arcplasztika során. Segítségével tökéletesíthetőek a fenékplasztika, a combplasztika során elérhető eredményei, de hasplasztika és szülés utáni helyreállító műtétek során is gyakran esik rá a választás. Alapvetően elmondható, hogy a zsírleszívás soha nem a fogyókúra eszköze, inkább az alakformálás a cél vele. Vannak olyan területei a testnek, ahonnan még aktív testmozgással is lehetetlen eltávolítani a zsírpárnácskákat. Ilyenkor is jó szolgálatot tesz a zsírleszívás, melyet ma már teljesen biztonságosan lehet alkalmazni.

 

Sokakban felmerül azonban a kérdés, hogy a plasztikai sebész segítségével elért álomalakot miként lehet megtartani. Dr Falus György is rendszeresen azt javasolja a pácienseknek, hogy az életmódra való odafigyeléssel lehet ennek érdekében a legtöbbet tenni. Nem mindegy a táplálkozás, de a rendszeres testmozgáson is nagyon sok múlik. A finomított szénhidrátokat tartalmazó ételeket mindenképpen száműzni kell a mindennapokból, de a rengeteg kalóriát tartalmazó cukros üdítők vagy például az alkoholos italok is tiltólistásak.

 

Az életmódváltás részeként érdemes lecserélni a konyhában megtalálható alapanyagokat. A lassú felszívódású szénhidrátok, a sovány húsok, az Omega-zsírsavakban gazdag hidegen sajtolt olajok mellett a friss zöldségek is kiemelt jelentőséggel bírnak az elhízás megelőzésének érdekében. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel fontosságát. Húsz testsúly kilogrammonként egy liter ajánlott, mely mennyiséget lehetőleg ásványvíz vagy például gyógyteák és frissen facsart zöldség- és gyümölcslevek formájában érdemes bevinni a szervezetbe.

 

Természetesen nem elegendő a táplálkozásra ügyelni, hiszen a fizikai aktivitás is nagy jelentőséggel bír. Mielőtt azonban túlterhelnénk magunkat és akár életre szóló sérüléseket szednénk össze, válasszunk körültekintően a mozgásformák közül. Tartsuk szem előtt saját testsúlyunkat, edzettségünket, korunkat és az sem árt, ha szívesen végezzük az adott edzésformát. Az életmód kiemelt jelentőséggel bír a normál testsúly megőrzését illetően, ezért szerepét nem szabad alábecsülnünk. Akár már napi húsz perc intenzív testmozgás is hozzájárulhat ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket és a tükörbe is szívesen pillantsunk.


Kommentelni itt lehet!

Az email címe nem fog látszódni.


*